Back to myContactForm.com - Easy email form creation and processing for your web site
myContactForm.com - Help Forum Forum Index myContactForm.com - Help Forum
Have a question that you need answered about myContactForm.com? Post it on this message board but first search this forum and read out FAQ to ensure it has not already been answered. This is not a board to post links to your site! SPAM will be deleted!
 
   Search MessagesSearch Messages
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Files not attaching

 
Post new topic   Reply to topic    myContactForm.com - Help Forum Forum Index -> Contact Management
View previous topic :: View next topic  
Author Message
theminitrader



Joined: 31 Dec 2009
Posts: 7

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 5:36 pm    Post subject: Files not attaching Reply with quote

Hi I have one of your forms on my website, and I have even tested it a few times myself, I am finding that about 25% of the time, peoples photos are not coming through. (Even my own test ones - the test ones were under 100kb).
Is there anything I can do? I noticed that the test one I just used was called: 022.jpg Would it matter that it is called a number rather than a word?

I know the max file size is 2.5meg

My code is this:

<!-- Begin myContactForm.com Form HTML -->
<form name="contactForm" method="post" enctype="multipart/form-data" action="http://www.mycontactform.com/sendform/sendform.php">
<input name="user" type="hidden" id="user" value="theminitrader" /><input name="formid" type="hidden" id="formid" value="264114" /><input name="subject" type="hidden" id="subject" value="New Ad with Photo" />
<table width="100%" style="border: 2px solid #000000; margin: 0; padding: 0; background-color: #FFFF66;"><tr><td>
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="5">
<tr bgcolor=""><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b>Your Name:<font color="#FF0000"> *</font></b></font></td><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><input name="q[1]" type="text" value="" size="30" maxlength="" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;" /></font></td></tr>
<tr bgcolor=""><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b>Address:<font color="#FF0000"> *</font></b></font></td><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><input name="q[2]" type="text" value="" size="40" maxlength="" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;" /></font></td></tr>
<tr><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b> E-mail Address:<font color="#FF0000"> *</font></b></font></td><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><input name="email" type="text" id="email" size="20" maxlength="100" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;" /></td></tr><tr bgcolor=""><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b>Your Advertisement:<font color="#FF0000"> *</font></b></font></td><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><textarea name="q[6]" cols="45" rows="6" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;"></textarea></font></td></tr>
<tr bgcolor=""><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b>Price:</b></font></td><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><input name="q[8]" type="text" value="" size="20" maxlength="" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;" /></font></td></tr>
<tr bgcolor=""><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b>Phone Number:<font color="#FF0000"> *</font></b></font></td><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><input name="q[4]" type="text" value="" size="26" maxlength="" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;" /></font></td></tr>
<tr bgcolor=""><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b>Item Location (Suburb):<font color="#FF0000"> *</font></b></font></td><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><input name="q[3]" type="text" value="" size="26" maxlength="" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;" /></font></td></tr>
<tr bgcolor=""><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b>Run Ads For:<font color="#FF0000"> *</font></b></font></td><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><select name="q[5]" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;"><option value="One Edition">One Edition</option><option value="Two Editions">Two Editions</option></select></font></td></tr>
<tr><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b> Attach Photo: </b></font></td><td style="border-bottom: .5px solid #000000;"><input type="file" name="attach" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;" /></td></tr><tr bgcolor=""><td colspan="2"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><b>Colour or Black & White Printing?</b></font></td></tr>
<tr bgcolor=""><td colspan="2" style="border-bottom: .5px solid #000000;"><font color="#000000" size="3" face="Arial"><select name="q[7]" style="font-family: Arial; font-size: 14px; font-weight: normal; color: #000000; background-color: #FFFFFF; border: 1px solid #000000; vertical-align: middle; padding-left: 4px;"><option value="FREE! Black & White">FREE! Black & White</option><option value="COLOUR: Use payment options below.">COLOUR: Use payment options below.</option><option value="COLOUR: Request Bank Details.">COLOUR: Request Bank Details.</option></select></font></td></tr>
<tr><td colspan="2"><input name="submit" type="submit" style="background-color: #3399CC; font-family: Arial; font-size: 16px; color: #000000; border-bottom:2px solid #000000; border-right:2px solid #000000; border-top:2px solid #000000; border-left:2px solid #000000" value="Submit" /> <input type="button" style="background-color: #3399CC; font-family: Arial; font-size: 16px; color: #000000; border-bottom:2px solid #000000; border-right:2px solid #000000; border-top:2px solid #000000; border-left:2px solid #000000" value="Print" onClick="window.print()" /> </td></tr>
<tr><td><font color="#FF0000" size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>*</b></font> <font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Required</font></td><td align="right"></td></tr>
</table></td></tr></table></form>
<!-- End myContactForm.com Form HTML -->
Back to top
View user's profile
mycontac
Site Admin


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 2684

PostPosted: Mon Jan 18, 2010 10:54 am    Post subject: Reply Reply with quote

If a user is submitting a large file (2.5 mb is pretty big) over a slow connection, it can cause it to time out and lose the attachment. This however is pretty rare. The most likely situation is that the attachment is being striped by your incoming mail server, spam filters, or anti-virus software.

The attachments are being sent on our end.

Nick Ladd
myContactForm.com
Back to top
View user's profile
theminitrader



Joined: 31 Dec 2009
Posts: 7

PostPosted: Mon Jan 18, 2010 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

Hi I have been watching very closely and do not agree that you are receiving the photos at your end as they are not attached to the messages in my 'message centre'. (If you look at my account, every single one of the messages that I use my form for should have a photo attached)

Some of the files that are not arriving are below 100kb.

I added an email address from a different server to the form to see whether or not it was my mail server (it has now been removed as it was getting annoying) but it made no difference, the attachments still were not arriving.
Back to top
View user's profile
mycontac
Site Admin


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 2684

PostPosted: Tue Jan 19, 2010 7:44 am    Post subject: Reply Reply with quote

theminitrader wrote:
Hi I have been watching very closely and do not agree that you are receiving the photos at your end as they are not attached to the messages in my 'message centre'. (If you look at my account, every single one of the messages that I use my form for should have a photo attached)

Some of the files that are not arriving are below 100kb.

I added an email address from a different server to the form to see whether or not it was my mail server (it has now been removed as it was getting annoying) but it made no difference, the attachments still were not arriving.


Attachments are never added to the Message Center. We do not store the attachments on our server.

While testing on another server is a good place to start, also look at the settings on your local computer. Both the anti-virus software you are running as well as email client can very easily strip the attachments. Most anti-virus software has a 'History' area that shows what actions have been taken.

Nick Ladd
myContactForm.com
Back to top
View user's profile
theminitrader



Joined: 31 Dec 2009
Posts: 7

PostPosted: Tue Jan 19, 2010 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Hello, Thankyou for taking the time to try nut out this problem Very Happy

Even though you don't hold the attachments in the Message Centre, there is information to say that a file had been attached to the email, and what the file was called (when I don't receive the attachment, there is no such information there - pls remember I have done tests and sent myself attachments with the form and some didn't make it through even though they were only 80k)

I checked the History in my antivirus (AVG Free) and although it had scanned 3600 emails, not one of them was blocked. Further on this point, when the attachment doesn't come through I send the client an email to which they reply and forward me the same file that didn't arrive.

I doubt Microsoft Outlook is blocking the attachment either as there is no notification of the blocking and the attachments are only jpegs. Anything else you can think of please post.
Back to top
View user's profile
theminitrader



Joined: 31 Dec 2009
Posts: 7

PostPosted: Tue Jan 19, 2010 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

I have checked through thinking maybe it could be something to do with clients servers, they come from many places like:
yahoo.com hotmail.com live.com live.com.au bigpond.com aapt.net.au tpg.com.au etc

I checked and messages have come through 'properly' from these severs from other people.

Could it be something to do with the fact that I am in Australia? Or could it be something to do with the form being hosted on a Homestead site builder page?
Back to top
View user's profile
mycontac
Site Admin


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 2684

PostPosted: Wed Jan 20, 2010 8:23 am    Post subject: Reply Reply with quote

theminitrader wrote:
I have checked through thinking maybe it could be something to do with clients servers, they come from many places like:
yahoo.com hotmail.com live.com live.com.au bigpond.com aapt.net.au tpg.com.au etc

I checked and messages have come through 'properly' from these severs from other people.

Could it be something to do with the fact that I am in Australia? Or could it be something to do with the form being hosted on a Homestead site builder page?


The information about there not being any attachment information (text) within the message center is intriguing. This leads me to believe that it is somehow being blocked. It could very well be the web host that is blocking the upload. Unfortunately, it could also be a number of other issues ranging from the connection you are on, AV software, etc. Have you tried testing the form on an alternate hosting provider to see if it works?

If you could also post the location of the live form, I'll run a couple tests on it from my end and see if I can find any abnormalities.

Nick Ladd
myContactForm.com
Back to top
View user's profile
theminitrader



Joined: 31 Dec 2009
Posts: 7

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 7:55 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Nick,

I have been doing some testing and it seems as though anything that is larger than 2meg has a good chance of not coming through.

I noticed that one file I sent was 1.79meg when it left, then was 2meg when it arrived. Other sizes that I tested (and didn't come through with the email) were (sizes in kb) 2180, 2204, 2280, 2460, 3000. (I know the form only takes up to 2.5 meg but just tested anyway).

When I did previous tests, like I said before, the attachments were MUCH smaller. I will keep a close eye on it and keep you updated.

Is there a reason why the attachments can only be 2.5meg? Guessing it keeps your own costs down! What about if people paid extra? Its kind of annoying as camera's are super awesome now and the files just keep on getting larger.

I was doing the testing on a temporary site that I had set up with Microsoft Publisher: (suprisingly it actually worked!)

file:///C:/Users/Tricia/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary%20Internet%20Files/Content.MSO/PubWebPagePreview/pub4828.0/index.htm


Connection you are on: what do you mean? My homestead gives me 102400 MB of alloted bandwith (i have hardly used any of it), my home is high speed wireless.

AV software: anti virus? as explained earlier, I can't see a problem with it.

Have you tried testing the form on an alternate hosting provider to see if it works? yes as above.

If you could also post the location of the live form, I'll run a couple tests on it from my end and see if I can find any abnormalities. http://www.the-mini-trader.com/NewAdWithPhoto.html

Good luck, I hope you have success in finding the problem. Like I said I will keep you updated with any further emails/photos that come in.

Tricia
Back to top
View user's profile
mycontac
Site Admin


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 2684

PostPosted: Mon Jan 25, 2010 9:45 am    Post subject: Reply Reply with quote

Thank you for the reply and working with us. Upon further investigation, I have found a configuration parameter on our side that is preventing files over 2mb from getting through. I have contacted our operations people and this change should be made within the next couple of hours. This should solve the problems you are having.

You may ignore the test emails that I sent through your form.

Sincerely,

Nick Ladd
myContactForm.com
Back to top
View user's profile
asearfoss



Joined: 08 Feb 2012
Posts: 5

PostPosted: Thu Feb 16, 2012 10:12 am    Post subject: Reply with quote

I've read through some of the other posts, but don't seem to find an answer for our issue. (I may have just missed it.)

This is the first time we have an attachment in a form, which can be seen at http://www.nrcprograms.org/site/PageNavigator/careers_application. We receive the PDF copy of submitted form successfully, but not the other attachments from the individuals testing the form.

I checked the sizes of the attachments and they were all under 200kb, so very small. I tried disabling and enabling the form, but that didn't help either. I've tried just having one attachment, then two. I also sent it to my hotmail account in addition to my work email account. I didn't try my gmail account, but don't want to keep racking up tests going through before we actually officially launch the page.

Is there anything else not mentioned on this forum yet that could be the culprit?

Thank you in advance.
Back to top
View user's profile
mycontac
Site Admin


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 2684

PostPosted: Thu Feb 16, 2012 8:28 pm    Post subject: Reply Reply with quote

asearfoss wrote:
I've read through some of the other posts, but don't seem to find an answer for our issue. (I may have just missed it.)

This is the first time we have an attachment in a form, which can be seen at http://www.nrcprograms.org/site/PageNavigator/careers_application. We receive the PDF copy of submitted form successfully, but not the other attachments from the individuals testing the form.

I checked the sizes of the attachments and they were all under 200kb, so very small. I tried disabling and enabling the form, but that didn't help either. I've tried just having one attachment, then two. I also sent it to my hotmail account in addition to my work email account. I didn't try my gmail account, but don't want to keep racking up tests going through before we actually officially launch the page.

Is there anything else not mentioned on this forum yet that could be the culprit?

Thank you in advance.


Please try Gmail. I am not seeing anything that would prevent this from working on our end. The attachment fields should work. If not, it is likely either an issue with your web client not decoding a multipart message correctly (Macs sometimes have this issue) or an issue with a spam filter.

Nick Ladd
myContactForm.com
Back to top
View user's profile
asearfoss



Joined: 08 Feb 2012
Posts: 5

PostPosted: Fri Feb 17, 2012 10:27 am    Post subject: Reply with quote

Thank you for the help, but this didn't help. I tried using gmail address as the applicant to a gmail address and also disabled the PDF attachment of the application, in case that was creating some contention for resources.

Do you have any other ideas? I would really like to include this, because the only other work around would be to email those attachments instead of using the form.

Thanks again.
Back to top
View user's profile
mycontac
Site Admin


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 2684

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 7:47 am    Post subject: Reply with quote

asearfoss wrote:
Thank you for the help, but this didn't help. I tried using gmail address as the applicant to a gmail address and also disabled the PDF attachment of the application, in case that was creating some contention for resources.

Do you have any other ideas? I would really like to include this, because the only other work around would be to email those attachments instead of using the form.

Thanks again.


Unfortunately, I am not seeing any issues on our end that would cause this. I can try to do some deeper investigation during our next development cycle, but that won't be until this coming summer.

Nick Ladd
myContactForm.com
Back to top
View user's profile
asearfoss



Joined: 08 Feb 2012
Posts: 5

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 7:50 am    Post subject: Reply with quote

Thank you, Nick. That would be great. For now, we'll just post an email address that they can send their resume/cover letter to as a workaround, but it would be great to have the form all-in-one.
Back to top
View user's profile
mycontac
Site Admin


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 2684

PostPosted: Wed Feb 22, 2012 7:50 am    Post subject: Change the Character Set Reply with quote

One other thing you might try. Currently your webpage is using character set: iso-8859-1. You can see this in your website code:

Code:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />


Our code using a more universally accepted UTF-8 character set. A mix-match in character sets can sometimes cause odd things to happen. Changing the above code on your site to UTF-8 might fix the problem.

Code:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />


Nick Ladd
myContactForm.com
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    myContactForm.com - Help Forum Forum Index -> Contact Management All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB 2.0.11 © 2001, 2002 phpBB Group