Back to myContactForm.com - Easy email form creation and processing for your web site
myContactForm.com - Help Forum Forum Index myContactForm.com - Help Forum
Have a question that you need answered about myContactForm.com? Post it on this message board but first search this forum and read out FAQ to ensure it has not already been answered. This is not a board to post links to your site! SPAM will be deleted!
 
   Search MessagesSearch Messages
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Couldn't Execute Message Query
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    myContactForm.com - Help Forum Forum Index -> Errors When Submitting Forms
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mcfdude7



Joined: 20 Feb 2009
Posts: 19

PostPosted: Wed Jul 15, 2009 5:16 am    Post subject: Couldn't Execute Message Query Reply with quote

I haven't had any submissions from my contact form for a few weeks now, and was concerned that something might be wrong. I've tested it myself a few times, from all possible url variations, and using a variety of browsers, and it's been working fine.

But today, I asked someone in the U.S. to test it out for me (I'm in the UK) just in case other people were having problems with it, although I couldn't see how that would happen since I'm loading exactly the same page off the server that any other visitor would be.

Anyway, he submitted the form from both pages that it's on - an EU and US version of the site - and received a "Couldn't Execute Message Query" error message. I actually received both of the emails, but neither message is in the message center.

Neither of the pages that the forms are on have been updated in any way since the forms were originally added in February. The only change I've made was to edit the "send to address" in the form admin, but that obviously doesn't change the html in any way, so I didn't re-paste the form html. I changed the send to address on 6th June, and since then I've only had one submission (on 12th June). I don't get very many submissions from the form, but it's very unusual to go more than a couple of weeks without one, so obviously, I'm concerned that others have been getting the "Couldn't Execute Message Query", but unlike today's test, I didn't get the emails.

The forms are on the following pages:

http://www.neofactionapparel.com/eu/about.html
and
http://www.neofactionapparel.com/about.html

The person in the US who tested the forms for me sent them at this time:

Sent: 07/15/2009 at 03:13 AM

That's the time shown in the email, the person was in Texas, so since I received the email at 12:13 pm in the UK, I think he would have sent it at 6:13 am local time. I thought the MyContactForm server would be 8 hours behind GMT, which would have made it 04:13 am, not 03:13 am like it says in the email.

The reason I'm questioning the time, is because I wondered if the error message is because of a sever time-out. I think I read in another thread about backups being run in the early hours? He contacted me a bit later to say that it took nearly 3 minutes to give the error message, so it does sound like it timed out trying to connect. He was also using IE8, which is the only major browser I haven't tested myself.

After finding out that this person got the error message, I asked someone else in the US to try it out, and her submission, about 2 and a half hours later, worked fine.

Any ideas?
Back to top
View user's profile
mycontac
Site Admin


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 2737

PostPosted: Wed Jul 15, 2009 7:02 am    Post subject: Re: Couldn't Execute Message Query Reply with quote

mcfdude7 wrote:
I haven't had any submissions from my contact form for a few weeks now, and was concerned that something might be wrong. I've tested it myself a few times, from all possible url variations, and using a variety of browsers, and it's been working fine.

But today, I asked someone in the U.S. to test it out for me (I'm in the UK) just in case other people were having problems with it, although I couldn't see how that would happen since I'm loading exactly the same page off the server that any other visitor would be.

Anyway, he submitted the form from both pages that it's on - an EU and US version of the site - and received a "Couldn't Execute Message Query" error message. I actually received both of the emails, but neither message is in the message center.

Neither of the pages that the forms are on have been updated in any way since the forms were originally added in February. The only change I've made was to edit the "send to address" in the form admin, but that obviously doesn't change the html in any way, so I didn't re-paste the form html. I changed the send to address on 6th June, and since then I've only had one submission (on 12th June). I don't get very many submissions from the form, but it's very unusual to go more than a couple of weeks without one, so obviously, I'm concerned that others have been getting the "Couldn't Execute Message Query", but unlike today's test, I didn't get the emails.

The forms are on the following pages:

http://www.neofactionapparel.com/eu/about.html
and
http://www.neofactionapparel.com/about.html

The person in the US who tested the forms for me sent them at this time:

Sent: 07/15/2009 at 03:13 AM

That's the time shown in the email, the person was in Texas, so since I received the email at 12:13 pm in the UK, I think he would have sent it at 6:13 am local time. I thought the MyContactForm server would be 8 hours behind GMT, which would have made it 04:13 am, not 03:13 am like it says in the email.

The reason I'm questioning the time, is because I wondered if the error message is because of a sever time-out. I think I read in another thread about backups being run in the early hours? He contacted me a bit later to say that it took nearly 3 minutes to give the error message, so it does sound like it timed out trying to connect. He was also using IE8, which is the only major browser I haven't tested myself.

After finding out that this person got the error message, I asked someone else in the US to try it out, and her submission, about 2 and a half hours later, worked fine.

Any ideas?



This error was most likely caused if the submission happened to occur at the same time as our nightly database backups / maintenance processes. These processes run in the early morning hours (Central Time, US). These updates tend to only cause issues for the minute or two that they are running (more often that not there is no disruption).

This error is pretty rare, but is more likely to occur if the user is sending the form from a slow internet connection.

Nick Ladd
myContactForm.com
Back to top
View user's profile
mcfdude7



Joined: 20 Feb 2009
Posts: 19

PostPosted: Wed Jul 15, 2009 7:11 am    Post subject: Reply with quote

So if he was submitting at around 6:00 am in Texas, that wouldn't have coincided with the backups, would it? Surely they would have run earlier than that? Also, he's not likely to have been on a slow connection, since he runs some websites of his own.

His two emails were 4 minutes apart (one from my US form and one from the EU form).

Would the specific error message mentioned by the one received if there was a time out?
Back to top
View user's profile
mycontac
Site Admin


Joined: 31 Dec 2003
Posts: 2737

PostPosted: Thu Jul 16, 2009 10:20 am    Post subject: Reply Reply with quote

mcfdude7 wrote:
So if he was submitting at around 6:00 am in Texas, that wouldn't have coincided with the backups, would it? Surely they would have run earlier than that? Also, he's not likely to have been on a slow connection, since he runs some websites of his own.

His two emails were 4 minutes apart (one from my US form and one from the EU form).

Would the specific error message mentioned by the one received if there was a time out?


This error message occurs while we are processing out database backups. This occurs at approximately 3:00am central US time. Perhaps the time the form was submitted is being confused (according to your email, it sounds like this is when it was sent in Texas)?

This is really the only time the error message typically shows up. It is possible also however that our hosting provider (Rackspace) was doing some datacenter maintenance which could have caused the outage.

Nick Ladd
myContactForm.com
Back to top
View user's profile
Intellitrain



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 1

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 3:01 am    Post subject: Errors in form submission Reply with quote

We have been experiencing errors with 2 of our forms for several hours, not several minutes.
Users see a "Couldn't execute query 3" when they submit. The forms were fine for 2 days.
Could mycontactform please help resolve this immediately as it is impacting business.
Thanks.
Back to top
View user's profile
mcfdude7



Joined: 20 Feb 2009
Posts: 19

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 3:09 am    Post subject: Reply with quote

I just got the same "couldn't execute query 3" error message when trying to access my message center. All other pages in the admin seem to be fine.

After reading the post above, I tried sending a message from one of my forms, and also received the same error message, although the email was recieved at my end. Obviously anyone submitting a form will think that the message hasn't been sent.
Back to top
View user's profile
heffaroo



Joined: 08 Jun 2009
Posts: 1

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 5:34 am    Post subject: Same problem Reply with quote

Hi guys, yeah I'm having the same problem. I'm receiving the form data ok but users will think their submissions are failing.

Could we have an update as to when this will be rectified?

Many Thanks,

Paul.
Back to top
View user's profile
robertbillington



Joined: 29 Jun 2009
Posts: 5

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 6:08 am    Post subject: Reply with quote

Yes, same thing happening with my hosted forms, with same error message. Also happens if I try and access message centre.

Getting multiple form submissions and emails from my customers who think their forms aren't getting through. I've put a "system problem" warning message on my website, but would appreciate a quick fix please.

Thanks.
Back to top
View user's profile
mbulox



Joined: 15 Dec 2006
Posts: 2
Location: The Woodlands, Tx

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 7:21 am    Post subject: I'm getting this same message too Reply with quote

I'm receiving this message too...in other posts I have read that this happens when you guys back up the information at 3 am central time...I am in central time and right now is 10.19 am, I just tested it and still not working...please fix asap...for many of us our businesses really depend on your service.

Thanks.
Back to top
View user's profile
Otherworlder1



Joined: 20 Nov 2008
Posts: 5

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 7:33 am    Post subject: Couldn't execute query. 3 Reply with quote

Provide an ETA for resolution to this issue. As your users state we depend on your service.
Back to top
View user's profile
AgentQuest



Joined: 08 Jan 2008
Posts: 2

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 7:38 am    Post subject: Reply with quote

Need this fixed ASAP! Losing business every hour this is down. Please help us!
Back to top
View user's profile
halljason4



Joined: 29 Apr 2007
Posts: 3

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 7:40 am    Post subject: Getting the same error Reply with quote

Same issue here this morning.
Back to top
View user's profile
Otherworlder1



Joined: 20 Nov 2008
Posts: 5

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 7:51 am    Post subject: So what's the deal Reply with quote

I'm furiously recreating forms on my website - keep in mind I have about 50 forms that need to be fixed. Is this going to be fixed? And when?
Back to top
View user's profile
Otherworlder1



Joined: 20 Nov 2008
Posts: 5

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 8:18 am    Post subject: So now it's 9:15am - Arizona Time Reply with quote

Is this going to be fixed? What's the ETA? No contact? Helloooooooo?????
Back to top
View user's profile
AgentQuest



Joined: 08 Jan 2008
Posts: 2

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 8:48 am    Post subject: Reply with quote

My forms are working again!! Thanks!!
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    myContactForm.com - Help Forum Forum Index -> Errors When Submitting Forms All times are GMT - 8 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB 2.0.11 © 2001, 2002 phpBB Group